Coinis – praktična radionica

Tema: Efikasna obrada podataka uz pomoć Pythona: Savjeti i trikovi za skalabilnu analitiku

Radionica “Efikasna obrada podataka uz pomoć Pythona” je interaktivna i zabavna radionica koja će vam pokazati kako Python, popularan programski jezik, može biti moćan alat za obradu podataka. Obrada podataka je proces prikupljanja, organizovanja i analiziranja informacija kako biste iz njih izvukli korisne zaključke.

Tokom radionice, naučićete osnove Python programiranja i kako koristiti neke od biblioteka koje Python pruža za obradu podataka, kao što su Pandas i NumPy. Kroz praktične primjere, zajedno ćemo istraživati različite tipove podataka, kao što su tabele ili CSV datoteke, i kako možemo manipulisati tim podacima.

Na primjer, naučit ćemo kako da učitamo podatke iz Excel tabele ili CSV datoteke u Python, kako da izvršimo osnovne operacije nad podacima kao što su filtriranje, sortiranje i grupisanje, te kako da vizualizujemo podatke kroz grafikone i dijagrame. Ovo će vam pomoći da lakše razumijete i interpretirate podatke.

Ova radionica je sjajna prilika da se upoznate sa osnovama obrade podataka i da steknete praktične vještine korištenjem Pythona. Bez obzira da li imate iskustva u programiranju ili ne, ova radionica će vam omogućiti da se kreativno izražavate kroz obradu podataka i otkrijete kako podaci mogu biti korisni za donošenje informisanih odluka.

Radionica je interaktivna, tako da ćete imati priliku da sami radite na zadacima i postavljate pitanja. Sigurni smo da ćete se dobro zabaviti dok istražujete svijet podataka uz pomoć Pythona!

Mentori na radionici: Inženjeri kompanije COINIS.

Ukoliko smatraš da je baš ovo radionica za tebe, prijavi se! SREĆNO!