Projekat - Inženjerska škola nauke!

Inzenjerska skola nauke je projekat NVO Korak sa naukom koja se ove godine realizuje po treći put. Ova škola okuplja mlade entuzijaste, ambiciozne ljude sa prostora Crne Gore a sve to sa ciljem popularizacije inženjerskih nauka među osnovcima i srednjoškolcima.

Škola je koncipirana u dva dijela. Prvi dio podrazumijevaju predavanja o aktuelnim temama iz oblasti inženjeringa i nauke, dok je drugi dio baziran na praktičnom radu, u okviru kog polaznici praktično rade na programiranju, arduino mikrokontrolerima, 3D modelingu, web dizajnu, medicini... a sve to uz savremenu opremu i zanimljive predavače, asistente, mentore i kordinatore.

Proteklih godine, Inženjerska škola nauke privukla je pažnju publici širom Crne Gore. Razlog za to, bez skromnosti, jeste fenomenalna organizacija, sjajni mladi ljudi i fenomenalni predavači sa naših ali i Evropskih Univerziteta!

S ponosom možemo istaći da ovaj projekat već tri godine uzastopno podržavaju najveći privredni subjekti iz Crne Gore kao i ugledna i poštovana fizička lica, značajna u našoj državi.
Kratki film o Inženjerskoj školi nauke: