KONKURS: Inženjerska Škola Nauke 4! Prijavi Se

Sada već tradicionalno, mjesec jul je u Pljevljima rezervisan za promovisanje nauke. Četvrtu godinu zaredom, udruženje mladih inženjera KSAN, organizuje Inženjersku školu nauke, na koju su dobrodošli svi željni znanja, novih prijateljstava i nazaboravnog iskustva. 

Inženjerska škola nauke 4 će se održati od 23. jula do 31. jula 2023. u Pljevljima. Tokom devetodnevnog druženja, polaznici će imati priliku da prisustvuju predavanjima profesora i inženjera iz Crne Gore i inostranstva iz oblasti elektrotehnike, mašinstva, građevine, arhitekture, medicine, elektronike, metalurgije, matematike, hemije, fizike, ali i da steknu praktična znanja iz oblasti koju pokrivaju programiranje, web design, data centri i računarske mreže.  

Pored praktičnih radionica koje će realizovati inženjeri/predstavnici istaknutih kompanija: Čikom, Coinis, Citrus Agency, polaznike očekuju tri interesantne panel diskusije u okviru kojih će se govoriti o najsavremenijim temama:

  • Vještačka inteligencija
  • Biomedicinski inženjering
  • Multidisciplinarni pristup u energetici

Učesnici panel diskusija biće istaknuti stručnjaci u svojim oblastima, kako iz Crne Gore tako i zemalja inostranstva, koji će kroz pažljivo birana pitanja moderatora, a zatim i učesnika pokušati da odgonetnu neka od najčešće postavljanih pitanja ali i da pokrenu konstruktivnu debatu i diskusiju i podstaknu kreativno razmišljanje svih učesnika.

Pored teorijskih predavanja na neke od najintrigantnijih tema inženjerstva današnjice, panel diskusija i praktičnih radionica, polaznici će imati priliku i da obiđu neka od najvećih industrijskih postrojenja u Crnoj Gori (Termoelektrana Pljevlja, Rudnik uglja Pljevlja, Rudnik olova i cinka). 

Pored intenzivnog sticanja znanja, rad i napredak biće prožeti nizom slobodnih aktivnosti, edukativnim kvizovima, sportskim nadmetanjima i na samom kraju, tradicionalnim takmičenjem na zadatu temu i projektom koji će dobiti učesnici, gdje će imati priliku da pokažu kreativnost, snalažljivost, timski duh, liderstvo i predvode svoj tim do konačnog plasmana i osvajanja vrijednih nagrada.

Dakle ako imaš između 15-20 godina i interesuju te gore pomenute oblasti, onda si na pravom mjestu!

Prijave su otvorene za sve srednjoškolce iz Crne Gore ali i regiona i traju do 19. juna! 
Učešće na školi je potpuno besplatno, smještaj i hrana za sve učesnike su obezbijeđeni

Prije nego se prijaviš, preporučujemo ti da se upoznaš sa radionicama, kako bi u prijavi odabrao pravu radionicu za sebe. 

Sada kada si se upoznao sa detaljima škole, pravo je vrijeme da se prijaviš!

Kako bi bili u toku sa svim novostima vezanim za školu (agenda, plan i program, fotografije), pripremili smo linkove koje ćemo redovno ažurirati.

Pogledaj kako su izgledale prethodne Inženjerske škole nauke: