3D creator Room

3D CREATOR ROOM je radionica koja je zamišljena tako da polaznike površinskog znanja uvede u svijet modeliranja, CNC mašina i obuči za rad sa CAD/CAM programima.

·       CAD – Computer Aided Design (Računarom podržano konstruisanje) predstavlja primjenu savremenih računarskih programa s ciljem kreiranja, modifikacije, analize i optimizacije dizajna datog elementa ili problema.

·      CAM – Computer Aided Manufacturing (Računarom podržana proizvodnja) je učinkovito korištenje računarske tehnologije za planiranje, upravljanje i kontrolu proizvodnih procesa.

Za razliku od CAD-a, koji služi kao pomoć prilikom modeliranja i konstruisanja proizvoda, procesa i proizvodnih pogona, CAM služi kao programska podrška u proizvodnji, odnosno kontroli CNC uređaja koji se koriste pri obradi i proizvodnji obradaka.

Radionica će pomoći polaznicima da nauče kako se koriste programi za modeliranje, kako se koriste programi za pripremu izrade predmeta i koji su problemi koji se javljaju u praksi posle elektronski odrađenog posla.

Radionice

Radionicu čine teorijski i praktični dio. U okviru teorijskoga dijela radionice, polaznici će imati priliku da rade u Autodesk Inventor Pro programu, koji je najpogodniji za brzu i efikasnu obuku iz oblasti modeliranja. Predznanje pridobljeno na teorijskom dijelu radionice, polaznici će imati priliku da primjene u praktičnom radu sa CNC mašinom tj. 3D štampačem. Dakle, praktični dio radionice predstavlja:

 

·       Upoznavanje sa radom komponenata koje čine 3D štampač

·       Upoznavanje sa funkcijama i mogućnostima 3D štampača

·       Izrada određenih proizvoda.

 

U sklopu radionica polaznicima garantujemo prije svega super atmosferu, jedno lijepo druženje, mnogo praktičnog rada i kvalitetnog znanja.

Ključne riječi: 3D štampač, modeliranje, CAD/CAM, Autodesk

 

Vođe radionice: Ratko Šljukić, Mina Šibalić

Leave a Comment

Your email address will not be published.