KONKURS: Inženjerska škola nauke 3! Prijavi se

Ako imas između 15-20 godina, interesuje te inženjering, programiranje, web dizajn, fizika, matematika, biologija, medicina, onda si pravo društvo za nas. 

Rezerviši period:
24.jul-1.avgust!

Prijave su otvorene za srednjoškolce sa teritorije Balkana i zemalja Evropske unije i traju do 1.jula! 
Učešće na školi je potpuno besplatno, smještaj i hrana za polaznike koji nisu iz Pljevlja su obezbijeđeni. Napomena: Troškove prevoza i zdravstvenog osiguranja snose polaznici.

Sada već tradicionalno, mjesec jul je u Pljevljima rezervisan za promovisanje nauke. Treću godinu za redom, udruženje mladih inženjera NVO KSAN, organizuje Inženjersku školu nauke, na koju su dobrodošli svi srednjoškolci i brucoši željni znanja, novih prijateljstava i nazaboravnog iskustva. Zato se vežite, jer polijećemo.

Ove godine, Inženjerska škola nauke traje 9 dana, od 24.jula do 1.avgusta!
U toku Inženjerske škole nauke 3, polaznici će imati priliku da prisustvuju predavanjima na temu aktuelnih dešavanja u svijetu inženjerstva, ali i da steknu raznolika praktična znanja, koja će im kao budućim inženjerima predstavljati odskočnu dasku na njihovom profesionalnom putu.

Plan – agenda

Prvi dan našeg druženja (nedelja, 24. jul) je rezervisan za upoznavanje i druženje polaznika i organizatora. Tada će polaznici biti detaljno upoznati sa aktivnostima koje ih očekuju tokom boravka u Pljevljima. Pored toga, tog dana će svi polaznici biti podijeliti u timove. Svaki tim će dobiti po jednog mentora, koji će ih pratiti na njihovim avanturama.

Radni dani, izuzev srijede, su namijenjeni predavanjima i praktičnim radionicama. Srijeda je dan za obilazak značajnih tehnoloških objekata u našem gradu, ali i za druženje u prirodi, propraćeno sa sportskim nadmetanjima.

Subota i nedelja su dani kada će polaznici u sklopu takmičenja realizovati i predstaviti svoje projekte  stručnom žiriju, koji će njihov uloženi trud i prikazano znanje adekvatno nagraditi.

Predavanja

Predavači na ovogodišnjoj školi su renomirani profesori Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i inostranstva, ali i inženjeri zaposleni u nekim od vodećih firmi u oblastima o kojima govorimo. Svojim dugogodišnjim iskustvom će pokušati da zaintrigiraju maštu naših polaznika kako bi predavanja učinili što zanimljivijim.

USKORO OTKRIVAMO KO SU SVE PREDAVAČI

Radionice, slobodno vrijeme i takmičenje

Polaznici će biti podijeljeni u pet timova, gdje je svaki tim sastavljen iz 6 članova:

  • 2 člana Arduino radionice (SmartTehnologies Room)
  • 2 člana 3D radionice (3D Creators Room)
  • 1 član WEB radionice (Digitalko-X Factor Room)
  • 1 član Cyber radionice (CyberSecurity Room)

Tokom pet dana, svaki član tima će pohadjati svoju radionicu, zajedno sa predstavnicima ostalih timova, gdje će imati priliku da razmijenjuju iskustva i polako pripremaju ideju za takmičenje koje će se održati poslednja dva dan škole. Takmičenje predstavlja sveobuhvatnu primjenu znanja stečenog tokom škole i uključuje izradu hardwera, softwera i prezentacije projekta. Ideju za projekat timovi sami odrede ili se o tome konsultuju sa svojim mentorom.

pOGLEDAJ SVE RADIONICE I IZABERI PRAVU ZA SEBE:

Pogledaj kako su izgledale prethodne Inženjerske škole nauke:

Inženjerska škola nauke 2020
Inženjerska škola nauke 2021